PRESENTACIÓ

S´amplia el periode de pagament avançat: 22 setembre

Ens trobem en un moment molt crucial per a la pilota valenciana. Per una part, hi ha qui és partidari de l’opinió que el nostre esport no passa per el seu millor moment i cal un suport per part de tots els estaments implicats, al capdavant del qual, ha d’anar la Generalitat Valenciana. Per una altra part, hi ha qui opina que, actualment, totes les institucions públiques, la Generalitat entre elles, han posat en marxa moltes mesures de suport, difusió i promoció de la pilota.  El ben cert és que la pilota ja arrossega des de fa dècades molts problemes estructurals que cal solucionar: escassa regulació de l'àmbit professional, carència de tècnics esportius, xarxa d’infraestructures, presència al mitjans...  

El Govern de la Generalitat i les diferents administracions valencianes, sensibles a aquesta problemàtica, han expressat la seua voluntat de contribuir a la promoció del nostre esport, i és per això que han volgut promoure l’organització d’un Congrés que debata sobre aquests problemes, establisca les bases sobre les quals actuar i cree el marc necessari que garantisca el futur de la pilota valenciana. És lògic que una institució com la Càtedra de Pilota Valenciana, fruit d’un conveni entre l’actual Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports i la Universitat de València siga l’encarregada d’aquesta organització. I així, des del curs passat ha estat treballant de valent en l’organització del Congrés que se celebrarà a la tardor i que ara us presentem.

L’objectiu general del Congrés és marcar el camí a seguir per a la futura promoció de la pilota i la creació i consolidació d’estructures que asseguren la seua pràctica entre els valencians i les valencianes així com ho ha estat al llarg de la història. Esperem que dels treballs i debats que es presenten al Congrés aconseguim aquest objectiu i posem el nostre esport nacional al lloc que es mereix.


Organitza:

Generalitat Valenciana
Cátedra de Pilota Valenciana

Organitza, colabora