Comunicat per part del Comité Organitzador de l'I Congrés Iberoamericà de Pràctica Narrativa - Cresol Cultural: De-Colonitzant les Pràctiques Narratives

A causa de la situació del COVID-19, nombrosos organismes internacionals i autoritats de salut prohibeixen l'organització d'esdeveniments internacionals.

Després d'una seriosa consideració de diversos escenaris que poden desenvolupar-se entre ara i la data del congrés, i tenint en compte les preocupacions sobre la salut i el benestar de les persones participants i les possibles restriccions de viatge en molts països, el comité organitzador del congrés sobre Pràctica Narrativa ha decidit reprogramar aquesta primera edició, de maig 2020 (28-30) a 27-28-29 de maig 2021.

Decidim posposar el congrés amb l'esperança que, durant aquest temps, la incertesa sobre la situació es reduïsca i ajude als les persones participants a planificar els seus viatges. Realment esperem que els qui es van inscriure per a assistir enguany, puguen assistir els dies 27, 28 i 29 de maig de 2021.

En qualsevol cas, en els pròxims dies l'informarem de com poder sol·licitar la devolució de la seua inscripció al congrés en el cas que no puga assistir en les noves dates en 2021.

Continuarem informant sobre qualsevol desenvolupament en l'organització de l'esdeveniment, i agraïm la seua paciència i suport.

 

El programa que a continuació us presentem és fruit de la voluntat del Comitè Organitzador de donar espai a les mirades múltiples en l'acompanyament i en l'abordatge social. Des de les nostres diferents realitats i contextos en l'experiència de les Pràctiques Narratives.

Tenint present aquest sentit d'unió i també sent conscients dels poders que han anat conformant els sabers, us proposem el present I Congrés Iberoamericà de Pràctica Narrativa.

La idea d'embarcar-nos en aquest Congrés el lema del qual és Gresol Cultural: De- colonitzant les Pràctiques Narratives es sosté en la pròpia filosofia de la Pràctica Narrativa. Serà una oportunitat de poder oferir un gresol de mirades en l'abordatge de quatre temes centrals com són:

1.- Justícia Social: Veus en la lluita pel benestar

2.- Veus de les Comunitats. Pràctiques Narratives Col·lectives

3.- Cultures, Gèneres i Relacions

4.- Diversitat funcional, perspectiva ideològica. Pràctica Narrativa

Un espai on reconnectar(nos), (re)conèixer i compartir la Pràctica Narrativa des del gresol cultural que ens conforma amb les seves similituds, particularitats, cosmovisions, escenaris. Per això s'ha configurat com un mapa de xarxes que, com la Vida i les relacions s'interrelacionen. Us proposem un viatge perquè connecteu segons els vostres interessos en la manera preferida professional de ser.

El viatge de co-descobriment que us proposem conté

  • Plenàries
  • Tallers.
  • Taules
  • Pòsters
  • Activitats i accions culturals transversals narratives

Desitjaríem poder compartir aquest espai amb totes aquelles persones professionals de processos d'acompanyament (Treball Social, Psicologia, Medicina, Teràpia Ocupacional, Educació Social, Integració Social, Arteterapeutes), o persones i col·lectius interessades/ts en algun tema central o joves estudiants.

Esperem que siga un espai de col·laboració des de la Pràctica Narrativa en un procés intercultural i intergeneracional de transmissió de sabers, aprenentatges i mestissatge. Enriquint-nos així mútuament d'altres mirades i cosmovisions.

Allò decolonial no ens ve des del poder, es construeix transversalment des de baix, en un procés dinàmic. I afegiríem en relació amb, per aquest motiu hem considerat important que estiguen representades les persones i col·lectius dels quals en molts congressos professionals es parla, però s’hi troben absents.

I poder incorporar cosmovisions i sabers silenciades/ts o infrarepresentades/ts en el camí per altres maneres de viure. Fem una invitació especial a inscriure's en el Congrés a les persones que formen part dels col·lectius dels quals es parla en l'àmbit professional.

Aquesta invitació busca promoure en l'espai del congrés nous espais de co-construcció de relacions, xarxes i recollida d'altres discursos. I com no, gaudir-nos en el viatge.

Us esperem,

Comitè Organitzador

   

DATES IMPORTANTS   (provisional):  

Recepció de resums de treballs  

Fins al 14 de març de 2021

  

Avaluació dels treballs pel Comitè   Científic:

del 15 de març de 2021 al 16 d'abril de 2021 

 

Comunicació d'acceptació dels   treballs:

fins al 23 d'abril de 2021  

 

Enviament de treballs acceptats en      la seva versió final revisada:

del 23 d'abril al 2 de maig de 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Organitza, patrocina, col·labora